Одржана радионица у Клубу за тражење посла Бања Лука

Уто, 11.02.2014.


У склопу пружања додатне подршке младим незапосленима у Клубовима за тражење посла Пројекат запошљавања младих је започео израду Инфо пакета прегледом понуда за учешће у додатним и међународним пројектима у којима чланови Клубова могу учествовати у својој ужој географској регији, али и оних у које се могу укључити изван своје регије. Циљ је посебно угроженој категорији на тржишту рада, а то су млади који углавном немају радног искуства, помоћи да стекну искуство кроз рад у цивилном сектору, волонтерске програме у БиХ и иностранству, курсеве, сезонске послове а који ће повећати њихову запошљивост. Паралелно са објавом инфо пакета одржаваће се радионице које имају за циљ пружање младима додатних информација и знања о различитим програмима волонтирања, стипендирања, стажирања и уопће курсева који су им корисни у проналажењу посла.

Ова активност се проводи у на одабраних шест Клубова за тражење посла (Бања Лука, Србац, Зворник, Тузла, Травник/Горажде, Живинице), којима ће у периоду фебруар – мај 2014. године бити пружена подршка. Клубови су одабрани на састанку водитеља клубова који се одржао у Сарајеву децембру 2013.године. Након обуке YЕП ће пратити кориснике, вршити додатно он-лине савјетовање по потреби и трудити се да се осигурају сљедећи резултати: да је 50% корисника аплицирало на неки од програма/активности/догађаја, а 25% корисника је примљено или/и учествовало на некој од активности/програма за повећање запошљивости.

Јуче (10.02.2014.године) је одржана прва у низу таквих радионица у Бања Луци за 17 учесника, а радионицу је водио Јан З. Куленовић, експерт Пројекта запошљавања младих. Један од индикатора да је ова врста подршке младима потребна је и чињеница да смо кроз малу вјежбу са групом утврдили да у просјеку 7 – 15 сати дневно ова група младих проводи на активности које им неће нужно помоћи да се запосле. Самим тим, ова група младих ће након што је добила потребне информације, знање и промијенила свој став према различитим програмима/волонтирању који помажу у јачању запошљивости, почети своје вријеме да инвестира у активности које ће им помоћи да се запосле.

Млади који су узели учешће у радионици били су одушевљени приступом Пројекта и овом новом иницијативом, те су показали велики мотив да се укључе у програме које им је понудио Пројекат. У наредном периоду ће се ова група пратити и пружаће им се додатна подршка, а њихове приче ће бити, надамо се дио наших прича о успјеху.

Ову активност подржава Пројекат запошљавања младих (YЕП) и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ).

29.07.2021. Остали пројекти

Јавни позив - “Обрти нуде будућност”
Агенција за рад и запошљавање БиХ у сарадњи са ентитетским…

Сви пројекти

07.04.2021.Публикације

Статистички билтен- август 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације

Вијести