Одржана радионица у Клубу за тражење посла Бања Лука

Уто, 11.02.2014.


У склопу пружања додатне подршке младим незапосленима у Клубовима за тражење посла Пројекат запошљавања младих је започео израду Инфо пакета прегледом понуда за учешће у додатним и међународним пројектима у којима чланови Клубова могу учествовати у својој ужој географској регији, али и оних у које се могу укључити изван своје регије. Циљ је посебно угроженој категорији на тржишту рада, а то су млади који углавном немају радног искуства, помоћи да стекну искуство кроз рад у цивилном сектору, волонтерске програме у БиХ и иностранству, курсеве, сезонске послове а који ће повећати њихову запошљивост. Паралелно са објавом инфо пакета одржаваће се радионице које имају за циљ пружање младима додатних информација и знања о различитим програмима волонтирања, стипендирања, стажирања и уопће курсева који су им корисни у проналажењу посла.

Ова активност се проводи у на одабраних шест Клубова за тражење посла (Бања Лука, Србац, Зворник, Тузла, Травник/Горажде, Живинице), којима ће у периоду фебруар – мај 2014. године бити пружена подршка. Клубови су одабрани на састанку водитеља клубова који се одржао у Сарајеву децембру 2013.године. Након обуке YЕП ће пратити кориснике, вршити додатно он-лине савјетовање по потреби и трудити се да се осигурају сљедећи резултати: да је 50% корисника аплицирало на неки од програма/активности/догађаја, а 25% корисника је примљено или/и учествовало на некој од активности/програма за повећање запошљивости.

Јуче (10.02.2014.године) је одржана прва у низу таквих радионица у Бања Луци за 17 учесника, а радионицу је водио Јан З. Куленовић, експерт Пројекта запошљавања младих. Један од индикатора да је ова врста подршке младима потребна је и чињеница да смо кроз малу вјежбу са групом утврдили да у просјеку 7 – 15 сати дневно ова група младих проводи на активности које им неће нужно помоћи да се запосле. Самим тим, ова група младих ће након што је добила потребне информације, знање и промијенила свој став према различитим програмима/волонтирању који помажу у јачању запошљивости, почети своје вријеме да инвестира у активности које ће им помоћи да се запосле.

Млади који су узели учешће у радионици били су одушевљени приступом Пројекта и овом новом иницијативом, те су показали велики мотив да се укључе у програме које им је понудио Пројекат. У наредном периоду ће се ова група пратити и пружаће им се додатна подршка, а њихове приче ће бити, надамо се дио наших прича о успјеху.

Ову активност подржава Пројекат запошљавања младих (YЕП) и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ).

20.03.2017. Пројекти ЗЗЗРС

Пројекат  “Заједно до посла” у 2017. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује Пројекат…

Сви пројекти

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације

Вијести