Признања за најбоље Клубове за тражење посла

Пет, 13.12.2013.


У организацији "Пројекта за запошљавање младих" (YЕП), у сарајевском хотелу Кристал, 12.12.2013. године је одржана свечана церемонија на којој су додијељена признања најбољим клубовима за тражење у Босни и Херцеговини. У конкуренцији за најбољи клуб учествовало је девет клубова из Републике Српске и осам клубова из Федерације Босне и Херцеговине.

Најбољи Клуб за тражење посла у Републици Српској је Клуб Модрича, уз чију је помоћ посао пронашло 29 незапослених лица у периоду од децембра 2012. до октобра 2013. године.

На другом мјесту, са запослених 24 члана, је Клуб Теслић који је уједно и Клуб са најактивнијим члановима.

Клуб за тражење посла Србац је са 23 запослена члана на трећем мјесту, а Клуб из Зворника је добио награду за Клуб са највећим бројем чланова.

Заводу за запошљавање Републике Српске је додијељена Захвалница за успјешну интеграцију Клуба за тражење посла у рад Завода.

На церемонији су промовисане четири репортаже о клубовима за тражење посла које су засноване на позитивним причама младих људи који су пронашли посао кроз активности клубова.

Сва незапослена лица која активно траже посао могу се обратити клубовима за тражење посла гдје ће им од стране водитеља бити пружена подршка, савјети и корисна упуства која ће им користити у проналаску запослења. Напомињемо да је уз подршку стручних лица, у току 2013. године, од 408 активних чланова клубова запослење пронашло 114 лица.

Клубови за тражење посла (Job Club) су интегрални дио Завода за запошљавање Републике Српске, а креирани су у оквиру "Пројекта за запошљавање младих" (YЕП), који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ) и импелентирани од стране њемачке компаније ГОПА мбХ.

15.02.2021. Пројекти ЗЗЗРС

Програм запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2021. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

12.01.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника у Републици Словенији
Из Завода за запошљавање Републике Словеније свакодневно…

Сви пројекти

07.04.2021.Публикације

Статистички билтен- август 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације

Вијести