Рецепт за успјех у Клубу за тражење посла у Невесињу

Чет, 12.06.2014.


У сарадњи са Телевизијом Босне и Херцеговине, Пројекат запошљавања младих YЕP учествује у припреми троминутних прилога – успјешних прича младих жена и мушкараца, учесника у разним активностима које Пројекат спроводи широм БиХ, како би се промовисала успјешна рјешења као путоказ упркос црним статистикама о незапослености и проблемима са којима се сусреће ова популација.

Том приликом смо посјетили Клуб за тражење посла Невесиње који је успостављен унутар Завода за запошљавање Републике Српске и припремили прилог у успјешним причама из Невесиња. Разговарали смо са водитељицом Клуба, Мајом Бендераћ која је веома задовољна са резултатима које је Клуб постигао, а у протеклом периоду скоро 100 младих је прошло обуку у Клубу, а њих 23 је пронашло запослење.

Своје искуство у Клубу за тражење посла су подијелили са нама Кристина Сулавер и Саша Гутић, дипломиране професорице енглеског језика и књижевности које су изјавиле да је ова врста подршке младима у Невесињу изузетно потребна, а да тек онда када дођу у Клуб схвате колико тога требају унаприједити у свом тражењу посла. Млади углавном пасивно траже посао на основу објављених јавних позива, а Клуб их мотивише да самоиницијативно се обраћају послодавцима, али и да размишљају о покретању властитих мањих бизниса.

Свој позитиван примјер је подијелила и наша успјешна прича – Јелена Лозо, која је са само деветнаест година свој први посао добила управо захваљујући Клубу за тражење посла. Јелена је након завршене средње економске школе у Невесињу, због личних околности морала одустати од идеје о студирању и морала је тражити посао. Путем бироа за запошљавање укључила се у Клуб и иако је испочетка била скептична ипак се њен труд исплатио те је добила посао у Unicredit Bank Бања Лука, у испостави у Невесињу. Јелену смо затекли сретну и насмијану на радном мјесту и надамо се да ће њена прича заиста послужити као рецепт за успјех и другим младим незапосленим особама.

Прилог из Невесиња ћете моћи погледати у једној од наредних емисија “Рецепт за успјех” која се емитује сваке сриједе у 21.00 час.

Ова активност се реализује путем Пројекта запошљавања младих YЕP који подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу SDC.

20.03.2017. Пројекти ЗЗЗРС

Пројекат  “Заједно до посла” у 2017. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује Пројекат…

Сви пројекти

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

12.01.2011.Публикације

Послодавци
Послодавци постаните наш кључни партнер у креирању и реализацији…

Све публикације

Вијести