Рецепт за успјех у Клубу за тражење посла у Невесињу

Чет, 12.06.2014.


У сарадњи са Телевизијом Босне и Херцеговине, Пројекат запошљавања младих YЕP учествује у припреми троминутних прилога – успјешних прича младих жена и мушкараца, учесника у разним активностима које Пројекат спроводи широм БиХ, како би се промовисала успјешна рјешења као путоказ упркос црним статистикама о незапослености и проблемима са којима се сусреће ова популација.

Том приликом смо посјетили Клуб за тражење посла Невесиње који је успостављен унутар Завода за запошљавање Републике Српске и припремили прилог у успјешним причама из Невесиња. Разговарали смо са водитељицом Клуба, Мајом Бендераћ која је веома задовољна са резултатима које је Клуб постигао, а у протеклом периоду скоро 100 младих је прошло обуку у Клубу, а њих 23 је пронашло запослење.

Своје искуство у Клубу за тражење посла су подијелили са нама Кристина Сулавер и Саша Гутић, дипломиране професорице енглеског језика и књижевности које су изјавиле да је ова врста подршке младима у Невесињу изузетно потребна, а да тек онда када дођу у Клуб схвате колико тога требају унаприједити у свом тражењу посла. Млади углавном пасивно траже посао на основу објављених јавних позива, а Клуб их мотивише да самоиницијативно се обраћају послодавцима, али и да размишљају о покретању властитих мањих бизниса.

Свој позитиван примјер је подијелила и наша успјешна прича – Јелена Лозо, која је са само деветнаест година свој први посао добила управо захваљујући Клубу за тражење посла. Јелена је након завршене средње економске школе у Невесињу, због личних околности морала одустати од идеје о студирању и морала је тражити посао. Путем бироа за запошљавање укључила се у Клуб и иако је испочетка била скептична ипак се њен труд исплатио те је добила посао у Unicredit Bank Бања Лука, у испостави у Невесињу. Јелену смо затекли сретну и насмијану на радном мјесту и надамо се да ће њена прича заиста послужити као рецепт за успјех и другим младим незапосленим особама.

Прилог из Невесиња ћете моћи погледати у једној од наредних емисија “Рецепт за успјех” која се емитује сваке сриједе у 21.00 час.

Ова активност се реализује путем Пројекта запошљавања младих YЕP који подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу SDC.

15.02.2021. Пројекти ЗЗЗРС

Програм запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди у 2021. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

07.04.2021.Публикације

Статистички билтен- март 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације

Вијести