YEP организовао интерактивну радионицу и у Српцу

Пет, 14.02.2014.


Тек покренута YЕП активност пружања информација и савјета о тренутно отвореним понудама за младе у Клубовима за тражење посла је 11.02.2014. године одржала интерактивну радионицу за 13 активних тражилаца посла у Српцу.

Непосредно пред радионицу, чланови Клуба су од свог водитеља добили актуелни Инфо пакет са прегледом укупно 28 понуда за ову седмицу, за учешће на различитим програмима, курсевима који им могу помоћи у стицању искуства или јачању запошљивости. Током радионице учесници су кроз дискусију сазнали за додатне могућности и опције које су им на располагању, а које им могу помоћи да се запосле или да стекну радно искуство кроз волонтирање/стажирање или чланство у НВО сектору.

Након радионица, циљ је да се настави пружати савјетодавна подршка овим групама младих и да им се помогне при аплицирању на програме за које су они заинтересовани и да се надаље прате ти млади.

Ова активност се проводи у на одабраних шест Клубова за тражење посла (Бања Лука, Србац, Зворник, Тузла, Травник, Живинице), којима ће у периоду фебруар – мај 2014. године бити пружена подршка. YЕП ће пратити кориснике, вршити додатно он-лине савјетовање по потреби и трудити се да се осигурају сљедећи резултати: да је 50% корисника аплицирало на неки од програма/активности/догађаја, а 25% корисника је примљено или/и учествовало на некој од активности/програма за повећање запошљивости.

Наредна радионица у Републици Српској ће се организовати у Клубу за тражење посла Зворник (мјесто одржавања: мала сала општине Зворник), 17. фебруара у 12.00 часова.

Ову активност подржава Пројекат запошљавања младих (YЕП) и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ).

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Висока стручна спрема
Висока стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације

Вијести