YEP у посјети поплављеним подручјима

Пет, 23.05.2014.


YEP тим је посјетио партнере, колеге и пријатеље у Бироу за запошљавање Добој. Вриједни упосленици уз помоћ великог броја волонтера увелико раде на чишћењу и оспособљавање тешко оштећених просторија Бироа, а посјета је искориштена за снимање стања и прикупљање информација за процјену штете. На жалост, штете су велике, посебно на Шалтер сали и архиви, те ће бити потребно доста труда и средстава за обнову. Овом приликом је YЕП тим уручио скромну помоћ која би требала допринијети бржој обнови.

Подсјећања ради, у оквиру Пројекта запошљавања младих (YЕP), који финансира Швицарска агенција за развој и сарадњу (SDC), развијена су два огледна бироа за запошљавање – у Новом Сарајеву и Добоју, који су служили као модел увођења новог начина рада и побољшања инфрастрктуре јавних служби за запошљавање. Циљ је не само промијенити канцеларију у физичком смислу (реновирањем и техничком опремом) већ приоритетно у смислу развоја радних пракси и метода рада са корисницима услуга како би се постигао ефикаснији рад јавних служби за запошљавање.

У Огледном бироу су послови подијељени на евидентичарске и савјетодавне, организовано је ефикасно обављање административних послова који и поред великог обима ефикасном организацијом изискују мањи ниво употребе ресурса, уведен је савјетодавни рад са незапосленим лицима као приоритетна услуга коју пружа биро, успостављен је клуб за тражење посла за рад са незапосленим лицима итд.

Огледни биро има за циљ инспирисати промјену широм система Завода за запошљавање Републике Српске. Штета која је нанесена Огледном бироу и цијелој добојској регији, још једном инспирише да се солидарношћу помогне повратак на стање од прије поплава. И овај пут нас Огледни биро подстиче да посао који радимо радимо боље, али да прије свега будемо бољи људи, спремни помоћи онима којима је помоћ потребна.

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације

Вијести