Делегација Завода за запошљавање Републике Српске у посјети Националној служби запошљавања Републике Србије


Уто, 22.11.2016.

Делегација Завода за запошљавање Републике Српске на челу са директором Мирославом Вујичићем и предсједником Управног одбора Бошком Томићем, посјетила је Националну службу запошљавања Републике Србије на челу са директором Зораном Мартиновићем.

Дводневном посјетом је обухваћен обилазак и упознавање са радом Националне службе запошљавања, Филијала Шабац и обилазак послодавцу "AKS Ekspress Kurir", те радни састанак у Београду са директором Зораном Мартиновићем и представницима Националне службе запошљавања Србије.

На састанку су размијењена искуства у раду двије службе и представљени начини функционисања, људских и финасијских ресурса како Националне службе тако и Завода за запошљавање Републике Српске.

Током састанка истакнути су и непосредни ефекти одређених програма и пројеката запошљавања, те размијењене добре праксе у области запошљавања и тржишта рада.

У складу са Споразумом о међународној сарадњи који су потписале ове двије службе договорени су будући кораци заједничке сарадње и на ЕУ пројектима.

Вијести