Потписан Меморандум о разумјевању и сарадњи о примјени нових метода рада у Заводу за запошљавање РС


Пет, 11.03.2016.

Меморандум о разумјевању и сарадњи о примјени нових метода рада уз подршку Владе Швајцарске, у Заводу за запошљавање Републике Српске потписали су данас Ранко Маркуш, руководилац Пројекта запошљавања младих (YЕP) и Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавње. Потписивању су присуствовали и представници Амбасаде Швајцарске, гдин Давид Крамер и гђа Мерсиха Алијагић.

Потписници Меморандума су се усагласили да ће заједнички радити на унапријеђењу инфраструктуре у ЈУ Заводу за запошљавање Републике Српске и то у Филијали Бања Лука, биро Градишка, Филијали Добој за биро Теслић и биро Модрича, а што ће подразумијевати изградњу шалтер сале и инфо зоне за бирое Градишка и Теслић и израду пројектне документације за реконструкцију Бироа Модрича.

Меморандум је потписан у циљу унапријеђења квалитета услуга према клијентима тј. послодавцима и незапосленим лицима, прије свега ради подизања нивоа ефикасности у раду, а чиме ће се значајно унаприједити савјетодавни рад ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске.

Поред наведених активности Пројекат запошљавања младих ће пружити пуну подршку и у дијелу оспособљавања кадрова Завода који ће бити укључени у примјену нових метода рада.

 

Вијести