Радна посјета граду Пожаревцу и филијали Националне службе за запошљавање Србије


Сри, 21.02.2018.

Делегација ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске предвођена директором Мирославом Вујичићем боравила је данас у радној посјети граду Пожаревцу гдје се састала са Бојаном Илићем, предсједником скупштине града Пожаревца, Сашом Павловићем замјеником градоначелника града Пожаревца, предсједницима општина Браничевског округа, те Зораном Мартиновићем директором Националне службе за запошљавање.

На састанку је истакнута добра међународна сарадња у области социјалне политике и послова запошљавања, а у складу са Споразумом о успостављању паралелних веза између Републике Србије и Републике Српске.

"Сматрам да смо добро представили наш рад и Републику Српску и констатовали да постоји низ области у којима можемо унаприједити нашу сарадњу", истакао је Вујичић те овом приликом позвао руководство града Пожаревца и привреднике из Србије да посјете Републику Српску и размотре могућности сарадње и њеног подизања на виши ниво.

Овом приликом делегација Завода за запошљавање Републике Српске састала се и са Соњом Мирић, директорицом НСЗ Филијале Пожаревац. Током састанка посебан акценат стављен је и на активности регионалних и локалних организационих јединица, како у Републици Српској тако и у Србији, а које се спроводе кроз активне мјере запошљавања. Размијењена су искуства везана за вођење евиденција о незапосленим лицима, те искуства и информације у вези са посредовањем у запошљавању.

Вијести