Регионална конференција „Запошљавање теже запошљивих група“ у Београду


Пет, 20.05.2016.

Регионална конференција „Запошљавање теже запошљивих група" одржана је 19. маја у Београду у организацији Националналне службе за запошљавање Републике Србије и Канцеларија Аташеа за рад и социјална питања Републике Аустрије.

Наведена конференција одржана је у четири панел дискусије на којима су предочена најактуелнија искуства и рјешења у активацији и подршци запошљавању младих, професионалној рехабилитацији и подстицању запошљавања особа са инвалидитетом, процесу образовања и стицања нових вештина које подстичу запошљавање теже запошљивих категорија, те предузетништву.

На четвртој панел дискусији која је посвећена предузетништву, односно подршци на путу до успјешног предузетника говорио је и директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић.

Вујичић је присутне упознао на стањем и развојом предузетништва у Републици Српској, те истакао да Завод за запошљавање у оквиру својих надлежности, а кроз реализацију Пројеката намјењених самозапошљавању и запошљавању лица на подручју Републике Српске даје пуну подршку развоју предузетништва и отпочињању властитог бизниса.

Вијести