Ректор Универзитета у Источном Сарајеву у посјети Заводу


Пет, 06.05.2016.

Директор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић састао се данас у Палама са ректором Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радославом Грујићем.

Током састанка је било ријечи о неопходности унапријеђења и усклађивања система образовања с потребама тржишта рада. Квалитетан образовни процес, знање и одговарајуће вјештине представљају основни предуслов за стварање друштва знања, повећања продуктивности и конкурентности привреде.

Усаглашено је да треба наћи начине рјешавања системске неусклађености понуде и потражње радне снаге и предвиђања будућих потреба за квалификацијама и вјештинама које су потребне за стварање квалитетног кадра који би могао да одговори захтјевима тржишта. У том погледу треба радити на развоју и унапрјеђењу сарадње Завода и Универзитета, који представља окосницу развоја града Источно Сарајево.

Разговарано је о међусобној помоћи и сарадњи Завода и Универзитета у оквиру пројеката Европске уније и других фондова који би се односили на унапрјеђење система образовања у циљу запошљавања. Истакнуто је да двије институције од раније имају добру сарадњу и да ће и даље радити на унапрјеђењу добрих односа.

Вијести