Самит економске дијаспоре - EXPO 2018.


Чет, 07.06.2018.

Дводневни „Самит економске дијаспоре - EXPO 2018” на којем ће бити представљени конкретни пројекти, те размијењена искуства и пословне идеје, отворен је данас у Цириху у организацији привредника Швајцарске.

Циљ Самита је представљање међународне сарадње и регионалног повезивања малих и средњих предузећа из Швајцарске и дијаспоре, те јачање привредне структуре.

У саставу делегације из Републике Српске је и директор ЈУ Завод за запошљавање, Мирослав Вујичић.

„Ово је изузетна прилика да представимо наш рад и Републику Српску, те да упознамо привреднике Швајцарске са областима у којим можемо унаприједити нашу сарадњу”, истакао је Вујичић и додао да је од велике важности упознати све заинтересоване са могућностима улагања, а које ће истовремено допринијети и отварању нових радних мјеста у Републици Српској и региону.

Вујичић је овом приликом разговарао са амбасадорком Србије у Швајцарској, Снежаном Јанковић о кључним питањима која се односе на остваривање права на рад и запошљавање, те владиком Андрејем о положају српске заједнице у дијаспори.

Кључне теме економског Самита који је окупио око 60 излагача из Републике Српске, БиХ, Србије и Швајцарске су туризам и здравствени туризам, ИТ област, производња, трговина и грађевинарство.

Вијести