3.600.000 КМ за “Стартап Српска”

Уто, 30.07.2019.


Управни одбор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске је на данашњој сједници донио Одлуку о усвајању Програма подстицања развоја предузетништва код младих старости до 35 година - „стартап (start-up) Српска”. Програм се финансира донаторским средствима Владе Републике Србије у износу од 1.000.000 € (1.995.830 КМ) и средствима Завода за запошљавање у износу 1.644.170 КМ, а укупна финансијска вриједност Програма износи 3.600.000 КМ.

Циљ програма је подршка развоју предузетништва, одрживи економски развој, смањење броја незапослених и повећање броја запослених у Републици Српској кроз покретање властитог бизниса, регистрацијом предузетничких радњи или привредних друштава од стране младих старости до 35 година.

Директор ЈУ ЗЗЗРС Мирослав Вујичић подсјетио је да се прошлогодишњи Програм „Старт-ап Српска“ налази у фази реализације и да су до сада остварени одлични резултати.

Вујичић је истакао да се средства могу додијелити до 70% укупне вриједности Програма, а највише 50.000,00 КМ. Властито учешће износи најмање 30% од укупне вриједности Програма исказане у бизнис плану и додао да ће се по наведеном Програму радити праћење реализације одобрених средстава и пословања у наредне три године.

Помоћник Министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Мира Васић осврнула се на то да је наведени програм добио многе похвале у виду креирања шанси за запошљавање младих, те додала да је број привредних субјеката у Републици Српској значајно повећан.

Јавни позив за коришћење средстава по Програму стартап - (start-up) Српска биће објављен сутра у дневном листу „Глас Српске” и на интернет страници ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске. Позив ће бити отворен 30 дана од дана објављивања.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

20.01.2023.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације