Повеља захвалности за допринос у запошљавању дјеце погинулих и несталих бораца ВРС

Пон, 30.10.2017.


У име Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС Вељко Лазић данас је директору Завода за запошљавање Републике Српске Мирославу Вујичићу уручио захвалницу поводом запошљавања дјеце погинулих бораца ВРС кроз пројекте које је до сада реализовао Завод.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је да је од 2012. године, путем различитих пројеката, посао добило око 1.500 дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске. Вујичић каже да се око 1.000 лица из ове категорије налази на евиденцији Завода, те да се нада да ће до 2019. године бити рјешен проблем запошљавања дјеце погинулих бораца.

"Годинама смо радили на рјешавању овог проблема и на овај начин настојимо да се одужимо људима који су најзаслужнији за стварање Републике Српске", рекао је Вујичић и захвалио се Републичкој организацији што су препознали дугогодишњи рад Завода.

Представник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић рекао је да ова организација већ неколико година активно ради на запошљавању дјеце погинулих бораца, уз помоћ Завода за запошљавање и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске. Он је додао да је Скупшина ове организације 15. септембра донијела одлуку да се Заводу додијели повеља у знак захвалности за досадашњи рад на запошљавању дјеце погинулих бораца. Лазић је навео да је од 2011. године утврђено да је све већи број дјеце погинулих бораца на евиденцији Завода након завршетка школовања и тада је одлучено да се Републичка организација укључи у рјешавање проблема њиховог запошљавања. Он је истакао да ће Републичка организација бити задовољна тек када посао добију сва дјеца погинулих бораца са евиденције Завода за запошљавање, подсјећајући да ова дјеца губе право на инвалиднину и пензију када напуне 26 година. Лазић је рекао да је, уз помоћ Владе Републике Српске, у посљедњих пет година реализован један број запошљавања, те да је прошле године 181 дијете добило могућност да одради приправнички стаж код послодаваца, а да ове године њих 125 треба да обави приправнички стаж.

Предсједник Управног одбора Завода за запошљавање Републике Српске Бошко Томић истакао је да Влада Републике Српске и Завод чине све да дјеца погинулих добију посао путем ових пројеката. "То је најмање што се може учинити за ову дјецу јер су њихови родитељи дали животе за Српску", истакао је Томић.

Милица Рајић из Источног Новог Сарајева навела је да је прошле године одрадила приправнички стаж у предузећу "Водовод и канализација", гдје је добила понуду за стални посао. Син погинулог борца Војске Републике Српске Марко Лазаревић захвалио је Заводу и Републичкој организацији што брину о овим категоријама становника и додао да тренутно обавља приправнички стаж на Телевизији “ОСМ”.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

29.09.2023.Публикације

Статистички билтен- август 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за август 2023. године

Све публикације