А.Д. “ХИ Дестилација” Теслић - примјер успјешног послодавца

Пон, 02.10.2017.


Акционарско друштво “ХИ Дестилација” Теслић, основано је давне 1896. године. Дјелатност предузећа је производња дрвеног угља и сирћетне киселине.

Основни цил предузећа је проширење производње која се односи на производњу брикета од прашине дрвеног угља, производњу ароматизованог, алкохолног, винског и јабуковог сирћета, али и других производа.
Успјешно пословање предузећа потврђују разна признања за рад и квалитет – од општинског, републичког и међународног нивоа и значаја.

Данас је “ХИ Дестилација” а.д. Теслић технолошки, инфраструктурно, кадровски и организационо заокружена цјелина, са свим потребним службама за рад. Велики значај придају унапређењу технолошког процеса са аспекта побољшања услова рада, заштите радне и животне околине, што се најбоље види инвестирањем у градњу савремених производних погона који представљају замјенски капацитет за застарјеле и дотрајале.

Овај колектив запошљава 350 радника, уредно измирује своје обавезе према запосленима и добављачима, што га сврстава међу важне привредне субјекте у Републици Српској.

Кроз активности посредовања у запошљавању, Завод за запошљавање Републике Српске остварује вишедеценијску и веома успјешну сарадњу са менаџментом овог колектива.

У више наврата били су корисници средстава по различитим пројектима Завода, а њиховом реализацијом запослено је седморо лица.

„Задовољни смо досадашњом сарадњом између "ХИ Дестилација“ и Завода за запошљавање Републике Српске, те се надамо да ће се таква успјешна сарадња наставити и даље”, истакао је Зоран Шкребић помоћник директора.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти