Ауто-сервис „Озренˮ позитиван примјер успјешне сарадње са  Заводом за запошљавање

Пон, 27.09.2021.


Један од примјера позитивне и успјешне сарадње са ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске са подручја oпштине Петрово је и ауто сервис „Озренˮ с.п. Петрово, основан 2019. године, власништво Озрена Јовановића.

Аутомеханичарска радња, дугогодишња жеља нашег саговорника, остварена је уз помоћ средстава добијених путем „Програма за самозапошљавање посебних циљних категорија 2019. годинеˮ. Како истиче, средства су искоришћена за опремање простора, набавку алата и опреме за квалитетан рад.

 „С обзиром да сам дуже вријеме био на евиденцији незапослених лица, одлучио сам се да поднесем захтјев за самозапошљавање и да региструјем своју аутомеханичарску радњу. Након што су ми средства одобрена одмах сам кренуо да уређујем простор и набављам неопходну опрему за радˮ, каже Јовановић.

У досадашњем раду због квалитетног обављања посла стекао је повјерење великог броја становника општине Петрово, те и даље наставља да ради, што је, истиче, било могуће уз остварену подршку Завода за запошљавање Републике Српске. Нада се да ће у будућности моћи да прошири постојеће капацитете и запосли раднике који ће му умногоме олакшати пословање.

Све вијести

Остале вијести

15.02.2021. Пројекти ЗЗЗРС

Програм подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2021. години
 ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује…

Сви пројекти

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

07.04.2021.Публикације

Статистички билетн- јануар 2021.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације