Бест-текс д.о.о. Србац - предузеће које уз подстицаје Завода за запошљавање за кратко вријеме постаје један од лидера у текстилном сектору

Пет, 09.04.2021.


Предузеће ,,Бест-тексˮ д.о.о. Србац основано je у јуну 2018. године и бави се пружањем услуга израде текстилних производа, као што су спортска опрема, јакне, пиџаме, мајице и друго. Производњу су покренули са два запослена радника, а након непуне три године постају једно од најпрепознатљивијих привредних друштава у Општини Србац, али и шире. Тренутно запошљавају 90 радника и посједују преко 100 савремених машина и сву потребну опрему за конкурентну производњу.

Углавном послују по принципу „лон послаˮ, а такође нуде и комплетну услугу у производњи - од набавке материјала, кројења, шивења, контроле, паковања и дистрибуције готових производа. Тренутно раде за познате свјетске брендове као што су Калцедонија, Интимисими и Маисо из Италије, Лилано из Њемачке, те Графобалкан (ГБТ) из БиХ.

 „Развој фирме дугујемо прије свега програмима Завода за запошљавање Републике Српске, јер смо и 2019. и 2020. године користили средства за запошљавање радника по „Програму запошљавања циљних категорија у привредиˮ и то 2019. године за 30 радника, 2020. године за запошљавање 25 радника, а аплицирали смо и на пројекте Завода у овој години за запошљавање 20 нових радника. Сва средства која смо путем ових програма добили, инвестирали смо у набавку машина и опреме, чиме смо створили предуслове за конкурентну производњу. Без тих средстава дефинитивно не бисмо успјели да запослимо овај број радника и унапредимо наше пословањеˮ, истакао је власник и директор фирме Давор Дујаковић.

Овај успјешни предузетник још једном истиче одличну сарадњу са Заводом за запошљавање РС и најављује проширење производње у наредном периоду:

„Убрзани развој предузећа у протекле три године дугујемо прије свега изузетно вриједним и одговорним радницима, те Заводу за запошљавање РС, без чије помоћи не бисмо могли да обезбиједимо средства за неопходне инвестиције, тако да могу рећи да сам презадовољан досадашњом сарадњом са Заводом. План за наредни период је запошљавање нових радника, проширивање пословног простора, те инвестирање у развој властитог производаˮ, наводи Дујаковић.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама и бироима
Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама…

Све публикације