Број незапослених у Српској мањи за 3,7 одсто

Чет, 03.04.2014.


Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић истакао је да је у 2013. години, захваљујући активним мјерама Владе и Завода за запошљавање Српске, као и провођењем Акционог плана запошљавања, број незапослених у Републици Српској смањен за 3,7 одсто у односу на 2012. годину.

Током разговора са директором регионалне канцеларије Међународне организације рада за централну и источну Европу Антониом Грациосијем, Ђокић је рекао да су за Владу Српске приоритетна питања развоја привредних активности и подршке запошљавању.

Ђокић је са Грациосијем разговарао и о питањима из области радног законодавства, спречавања рада на црно и приоритета у запошљавању, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Министар рада Српске је нагласио да у Републици постоји институционална спремност за борбу против рада на „црно“, али да се у рјешавање овог проблема морају укључити и остали друштвени фактори.

Он је упозорио да су недавни протести и паљење институција у Федерацији БиХ утицали на пад привредних активности у цијелој земљи, истичући да су за инвестиције и ново запошљавање од изузетног значаја стабилност и институционално рјешавање свих проблема грађана.

Грациоси је истакао да се цијела Европа сусреће са дилемама у вези с реформом радног законодавства и да је ова организација спремна да помогне у смислу да се идентификују питања око којих може да се постигне консензус и уведу праксе које су се показале као позитивне у другим земљама.

 

(Capital.ba)

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

15.04.2022.Публикације

Статистички билтен- март 2022.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације