Делегација Свјетске банке посјетила Завод

Уто, 14.04.2015.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске, Милко Чолаковић се 09.04.2015. године у Палама састао се делегацијом Свјетске банке коју је предводила госпођа Mirey Ovadiya.

На састанку се расправљало о припремама новог пројекта који би био финасиран од стране Свјетске банке уколико буде прихваћен од стране Владе Републике Српске. Такође је било говора и о пласирању средстава кроз нови Пројекат у смислу подршке запошљавања у општинама, али зависно од подручја пласирали би се различити пакети, а све са циљем постизања што бољих резултата.

На састанку је истакнут значај активних мјера запошљавања кроз пројекте које реализује Завод, а који су у великој мјери утицале на смањење незапослености у Републици Српској. Посебан акцент је стављен на остварене ефекте кроз Пројекат подршке мрежама социјалне сигурности и запошљавању ССНЕСП који се реализовао у четверогодишњем периоду, а који је финасиран је одстране Свјетске банке.

У оквиру посјете Заводу делегација Свјетске банке је посјетила и биро Завода за запошљавање Бања Лука. Током састанка присутни су упознати са новим начином рада запослених у биро-у Бања Лука, те су обишли евидентичаре и савјетодавце који директно раде са незапосленим лицима и упознали се са пословима и процедурама од пријаве, упућивања на групно информисање, индивидуално савјетовање, процесом посредовања за послодавце и др.

У просторијама ЦИСО центра Бања Лука одржана је и презентација Групног информисања, те су присутни информисани о раду ЦИСО центра и Клуба за тражење посла.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

13.05.2022.Публикације

Статистички билтен- април 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец април 2022. године.

Све публикације