Дестилерија „Паљанкаˮ - Програм ,,Стартап (start-up) Српска”

Пет, 12.02.2021.


Дестилерија „Паљанкаˮ је предузеће које се бави производњом домаће ракије и природних сокова. Огњен Глуховић са Пала је своју идеју реализовао уз значајну подршку Завода за запошљавање Републике Српске кроз Програм подстицаја развоја предузетништва код младих старости до 35 година - ,,Стартап (start-up) Српска”.

Глуховић прави воћне ракије, а од укуса предњачи оно што је карактеристично за јахорински крај - јабука и дивља крушка. Поред наведеног у понуди имају кајсију и виљамовку, а прошле године су започели производњу природних воћних сокова од којих су у понуди хладно цијеђени сок од јабуке и сок од јабуке и цвекле. Глуховићи већ имају планове за блиску будућност, а у понуди би се могли наћи аронија и комбинација малина-јабука.

,,Средства Завода за запошљавање су ми много помогла, јер сам иста уложио у куповину опреме за прераду воћа и иноксних бачви за ,,одлежавање" ракије. Дугорочни циљ нам је одржавање квалитета производа и стицање препознатљивости на тржишту“, истиче Глуховић.

Пандемија их је затекла али нису посустали, већ су наставили са производњом.

У времену када је потражња за природним производима све већа, ово предузеће успијева да се избори за своје мјесто на домаћем тржишту.


Све вијести

Остале вијести

22.07.2020. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

08.03.2011.Публикације

Мој пут у свијет рада
Драги ученици! Кроз садржај ове брошуре желимо да вас упознамо…

Све публикације