Директор Мирослав Вујичић у радној посјети Мркоњић Граду

Сри, 30.03.2016.


Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић боравио је у радној посјети у општини Мркоњић Град и разговарао са начелницом општине  Дивном Аничић о условима и могућностима будуће заједничке сарадње.

''Разговарали смо прије свега о будућим пројектима које ће финансирати Завод за запошљавање Републике Српске, као и о начину преквалификације за одређена лица како би била што конкурентнија на тржишту рада. Конкретно, у Мркоњићу  смо говорили о преквалификацији варилаца и CNC механичара“, рекао је Вујичић и додао да ће Завод и Влада Републике Српске ове године за пројекте запошљавања и самозапошљавања издвојити 15 милиона марака.
“Самим тим и општина Мркоњић Град и привредници са подручја општине могу се пријавити на конкурсе и учествовати на пројектима које ће реализовати Завод'', рекао је Вујичић.

Аничићева је истакла да су приликом израде акционог плана запошљавања дошли до закључка да у општини није проблем питање радне снаге, већ  њихово знање и обученост.

„По први пут ове године у наш Програм привредног развоја смо уврстили  компоненту која се односи на преквалификацију радника. Потписаћемо споразум са Машинским факултетом, јер су они  добро опремљени за обуку радника на CNC машинама за вариоце, казaла је Аничићева.

Она је додала да су разговарали и о уређењу просторија бироа у Мркоњић Граду, како би се створили што бољи услови за обављање савјетодавне функције и пружања услуга како послодавцима тако и незапосленим лицима.

Тренутно на евиденцији Завода за запошљавање у Мркоњић Граду око 2.150 незапослених лица активно тражи посао.

У прошлој години у Мркоњић Граду са радом је почела фабрика РС Силикон у којој је запослено је 120 људи, а у току је и реализација још једне италијанске инвестиције, а ради се о предузећу за производњу столица ''Prowood'' које планира да запосли 100 радника.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Средња стручна спрема
Средња стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације