Директор Завода у посјети Општини Сребреница

Сри, 25.10.2017.


Директор ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић боравио је у радној посјети Општини Сребреница, гдје се састао са начелником Младеном Грујичићем. Овом приликом разговарали су о питањима запошљавања кроз програме које реализује Завод, потом о преквалификацији незапослених лица и отварању бироа Завода за запошљавање у Скеланима.

Завод за запошљавање Републике Српске је у 2016. и 2017. години утрошио око 270.000 марака за запошљавање 47 лица у сребреничкој општини, истакао је Вујичић и додао да ће у наредној години акценат бити стављен на пројекте подстицања запошљавања и самозапошљавања у области привреде на подручју читаве Републике Српске, а наравно и у општини Сребреница.

Грујичић је истакао да су створени предуслови да се у идућој години запосли око 100 радника у новим индустријским погонима у овој општини, и додао да ће Влада Републике Српске заједно са Заводом у сљедећој години организовати доквалификације и преквалификације незапослених лица која су заинтересована за рад у областима мљекарства, текстилне, металске и дрвне индустрије.

Све вијести

Остале вијести

20.03.2017. Пројекти ЗЗЗРС

Пројекат обуке, доквалификације и преквалификације у 2017. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Пројекат…

Сви пројекти

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Квалификовани радници
Квалификовани радници на евиденцији за Завода за запошљавање

Све публикације