ДОБРА САРАДЊА НСЗ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ЈУ ЗЗЗРС И ПРИМЈЕНА СПОРАЗУМА О СОЦИЈАЛНОМ ОСИГУРАЊУ

Пет, 27.05.2022.


Делегације ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске и Националне службе за запошљавање Србије разговарале су данас у Палама о начину спровођења оперативног протокола чији је циљ да дефинише начин сарадње у погледу примјене Споразума о социјалном осигурању који су раније закључиле Савезна Република Југославија и Босна и Херцеговина.

Директор Националне службе за запошљавање Србије Зоран Мартиновић појаснио је да је јуче са Агенцијом за рад и запошљавање БиХ потписан оперативни протокол којим се дефинишу питања која се односе на потврђивање периода осигурања навршених у БиХ и Републици Србији и додао да се његова примјена односи и на Завод за запошљавање Републике Српске који ће га оперативно спроводити.

Он је навео да је ријеч је о начину утврђивања периода осигурања да би лица која су остварила период осигурања и у БиХ и у Србији, могла користити новчану накнаду у случају незапослености, сабирањем периода осигурања у обје земље.

,,Данас ћемо се конкретно договорити како ће функционисати та сарадња, а представићемо и нешто што смо радили за вријеме пандемије вируса корона, како бисмо обезбиједили стабилност на тржишту радаˮ, рекао је Мартиновић.

Он је навео да ће Национална служба представити и неке нове програме које је Србија увела за вријеме пандемије и вјерује да ће у наредном периоду моћи несметано да се састају и размјењују искуства.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је да је ово наставак успјешне сарадње двије службе за запошљавање и прилика да се размјене мишљења и идеје, анализира ситуација која је било готово идентична у Републици Српској и Србији због пандемије корона вируса.

,,Ово је прилика да размијенимо мишљења о активностима које планирамо у наредном периоду и унаприједимо рад на обострано задовољствоˮ, рекао је Вујичић.

Све вијести

Остале вијести

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

27.04.2022.Публикације

Информација за послодавце
Послодавци постаните наш кључни партнер у креирању и реализацији…

Све публикације