Додјела сертификата за савјетнике “Пасош компетенција”

Пет, 03.04.2015.


Свечана додјела сертификата II генерације савјетника Пасош компетенција одржана је 26. марта у Сарајеву. На свечаној додјели присутне су поздравили Dr. Brigitte Heuel-Rolf, директорица Регионалног уреда Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за западни Балкан, Dr. Rodney Reviere, водитељ ГИЗ-пројекта „Подршка образовању одраслих", те представници Министарства цивилних послова БиХ сектор за образовање, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Министарства здравља и социјалне заштите РС, Завода за образовање одраслих РС, Федералног министарства рада и социјалне политике,Федералног министарства образовања и науке, те GIZ-пројекат „Подршка образовању одраслих".

Сертификате за укупно 52 савјетника уручила је Dr. Brigitte Heuel-Rolf директорица Регионалног уреда Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за западни Балкан.

Запослени радници Завода за запошљавање Републике Српске дали су активан заначај на промоцији Пасоша компетенција, те је седам радника Завода званично промовисано у савјетнике.

Након свечане додјеле сертификата настављен је рад у групама: промоција Пасош компетенција према послодавцима, јачање компетенција, рад са незапосленима и савјетнички рад и пасош за младе. Такође су презентовани резултати досадашњег рада и обуке савјетника и утврђени следећи кораци на промоцији Пасоша компетенција.

Пасош компетенција у БиХ је уведен и финансиран у оквиру пројекта "Подршка образовању одраслих" њемачке владине организације GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit). "Пасош компетенција" је инструмент који служи за документовање способности, вјештина и компетенција које се стичу током школовања (праксе, вјежбе), рада, обављања неке волонтерске дјелатности или бавећи се хобијем, те обављајући свакодневне послове и дужности у породици.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Виша стручна спрема
Виша стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације