Дом за старија лица ,,Натура” Пале

Сри, 29.12.2021.


Дом за старија лица ,,Натура” почео је са радом 2013. године након реновирања и потпуне адаптације некадашњег хотела „Belvieˮ. Смјештен је на удаљености свега 200 м од магистралног пута Сарајево-Пале у мирном, природном амбијенту који погодује рехабилитацији и боравку старијих лица.

Са новом опремом и концептом заснованим на висококвалитетним услугама развијених земаља Европске уније, Дом ,,Натура” мијења представу о класичној форми смјештаја за старије и болесне особе, те је организован као институција са свим условима за живот и угодну трећу животну доб.

О корисницима услуга Дома ,,Натура” брину квалификоване медицинске сестре и његоватељице, те признати доктори из области интерне медицине и кардиологије.

Директор предузећа Предраг Марковић истиче да је у Дому тренутно запослено 30 радника.

„До сада смо имали добру сарадњу када је у питању посредовање у запошљавању са бироом Пале и од нашег оснивања до данас, већина наших радника је запослена са евиденције незапослених лица. Корисници смо услуга Завода и кроз програме суфинансирања запошљавања радника. Током прошле године посредством програма запослили смо троје лица, од тога двоје лица по „Програму запошљавања и самозапошљавања циљних категорија у привреди 2020. годиниˮ и једно лице по „Програму подршке запошљавању младих са ВСС и ССС у статусу приправникаˮ, истиче Марковић и додаје да им је финансијска подршка добро дошла у прошлој години, те да нису имали отпуштања радника.

Дом ,,Натура” је био корисник средстава за суфинансирање запошљавања радника ранијих година, уредно су измиривали законске обавезе и задржавали раднике у радном односу.

Све вијести

Остале вијести

02.03.2022. Остали пројекти

Феријални рад у СР Њемачкој у 2022. години
Завод за запошљавање Републике Српске  проводи активности…

Сви пројекти

13.05.2022.Публикације

Статистички билтен- април 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец април 2022. године.

Све публикације