“Економик група” - Успјех за само годину дана

Чет, 31.01.2019.


„Економик група” д.о.о. из Сребренице основана је 18. јануара 2018. године, а бави се производњом грађевинских контејнера, као основном дјелатношћу у оквиру свог дјелокруга рада.

Поред менаџмента фирме, наведени послодавац има око 30 запослених радника. Међутим, како се „Економик група" бави конкурентским пословима који су тражени на тржишту, како на подручју ове регије, тако и шире, већ се јавила потреба за проширењем производних капацитета и повећањем броја радника.

Сви упосленици фирме раде на неодређено вријеме, а у радни однос су примљени са евиденције незапослених лица Завода за запошљавање Републике Српске. Улога Завода у посредовању при запошљавању даје додатни печат развоју ове фирме, јер је Завод у посљедњих годину дана успио да послодавцу обезбиједи одговарајући и квалитетан кадар различитих струка. Завод је успјешно одговорио захтјевима послодавца у кратком року, јер посједује најпотпунију базу података о незапосленим лицима, струкама, квалификацијама и додатним знањима радника.

Смањење броја незапослених лица, а посебно металске и грађевинске струке као и НК радника је позитиван тренд који је забиљежен на подручју општине Сребреница чему је допринио и горенаведени послодавац који ће се кретати у том правцу и у будућности.

Све вијести

Остале вијести

27.12.2019. Остали пројекти

Феријални рад у СР Њемачкој у 2020. години
Агенција за рад и запошљавање Босне и Херцеговине и Завод…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Висока стручна спрема
Висока стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације