ЕУ награда за интеграцију Рома на Западном Балкану

Пон, 04.10.2021.


Награда за интеграцију Рома на Западном Балкану додијељена је Заводу за запошљавање Републике Српске у Бриселу.

Ово међународно признање Европске уније у име Завода за запошљавање примио је Милош Голијанин, шеф канцеларије директора.

,,Стратегија запошљавања Републике Српске препознала је значај пружања подршке најугроженијим категоријама незапослених лица и њиховом економском и социјалном оснаживању и укључивању у друштвене и економске токове Републике Српске, а пројекти запошљавања Рома су саставни дио годишњих акционих планова запошљавања у Републици Српској које доноси Влада Републике Српске”, рекао је Голијанин.

,,Завод за запошљавање Републике Српске је у периоду од 2009. до 2020. године припремио и реализовао десет пројеката запошљавања Рома финансираних грантовима Министарства за људска права и избјеглице БиХ и путем истих је запослено 301 лице од чега је 236 лица запослено код послодаваца, а 65 лица су се запослила покретањем властите дјелатности. Укупно, до сада реализована средстава по овим пројектима износе око 1 милион евра”, истакао је Голијанин у Бриселу.

Поред процеса подршке запошљавању Рома, истакнута је сарадња Завода за запошљавање Републике Српске са представницима ромског невладиног сектора.

У Бриселу су додијељене двије награде по земљи корисници ИПА фондова, а укупно је промовисано 14 добитника. Појединци и представници цивилног друштва који су добили ову награду биће у прилици да добију додатну финансијску подршку за наставак својих иницијатива на пољу запошљавања Рома.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

27.10.2023.Публикације

Статистички билтен- септембар 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за септембар 2023. године

Све публикације