Финсијска подршка кроз Програм „Заједно до послаˮ

Уто, 09.11.2021.


Рајко Мачкић из Крупе нa Уни узгојем оваца за властите потребе бави се дужи низ година. Приликом редовне посјете савјетодавцу и израде Индивидуалног плана запошљавања, показује заинтересованост за проширење стада и подизање квалитетнијих грла.

Савјетодавац Завода за запошљавање му предлаже покретање властитог посла, те формирање фарме оваца за које би могао добити подстицајна средства Завода за запошљавање кроз Програм „Зaједно до послаˮ.

Рајко пролази кроз Обуку из предузетништа, подноси захтјев за подстицај Завода за запошљавање Републикe Српске по Програму самозапошљавања демобилисаних бораца  „Заједно до послаˮ, који му је и одобрен.

Средства је уложио у куповину 30 оваца расе праменка са којима је направио матично стадо. Данас има преко 40 оваца и 30 јагњади. Са пласманом и продајом младих јагњади нема проблема, јер производња квалитетне хране има будућност. 

„Подршка Завода за запошљавање ми је много значила и без ње би тешко покренуо властити посао и набавио матично стадо оваца које планирам проширити, уз велику посвећеност раду и подршку породице. Тренутно сам задовољан пласманом и цијеном на тржишту, а надам се да ћу успјети одржати и проширити постојеће капацитетеˮ, истиче Рајко.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.01.2023.Публикације

Статистички билтен- децембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2022.

Све публикације