Форум запошљавања у Лопарама

Чет, 01.03.2018.


Мјере и програми запошљавања, резултати и планови у 2018. години биле су главне теме данашњег Форума запошљавања који је одржан у Лопарама, а којем су присуствовали Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање, Радо Савић начелник Општине Лопаре, те 22 послодавца са подручја бијељинске Филијале.

„Завод за запошљавање Републике Српске је у 2016. и 2017. години утрошио око 104.000 КМ за запошљавање 23 лица на подручју ове општинe, истакао је Вујичић и додао да је за рјешавање проблема незапослености у овој години планирано улагање 14 милиона КМ властитих средстава и 10 милиона КМ из кредита Свјетске банке".

„Иако је у посљедње двије године евидентирано смањење броја незапослених лица, проблем усклађености система понуде и потражње у цијелини и даље је присутан. Наш основни циљ је смањење незапослености отварањем нових радних мјеста и сигуран сам да ћемо путем овакве врсте сарадње заинтересовати привреднике из ове општине да аплицирају и по нашим пројектима", рекао је Вујичић.

Он је истакао да се број незапослених у Републици Српској смањује и да Завод за запошљавање има пет врста пројеката за смањење незапослености, попут самозапошљавања, финансирања запошљавања у привреди и регресног плаћања доприноса.

Што се тиче образовне структуре незапослених, Вујичић каже да постоји потреба за одређеним занатским занимањима у металској индустрији и грађевини, а у посљедње вријеме изражена је потреба и за радницима у текстилној индустрији.

Вујичић је након затварања Форума са начелником Лопара Радом Савићем потписао Протокол о међусобној сарадњи с циљем бржег и ефикаснијег рјешавања питања незапослености.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

29.07.2022.Публикације

Статистички билтен- јун 2022.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за мјесец јун 2022.

Све публикације