Форум запошљавања у Лопарама

Чет, 01.03.2018.


Мјере и програми запошљавања, резултати и планови у 2018. години биле су главне теме данашњег Форума запошљавања који је одржан у Лопарама, а којем су присуствовали Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање, Радо Савић начелник Општине Лопаре, те 22 послодавца са подручја бијељинске Филијале.

„Завод за запошљавање Републике Српске је у 2016. и 2017. години утрошио око 104.000 КМ за запошљавање 23 лица на подручју ове општинe, истакао је Вујичић и додао да је за рјешавање проблема незапослености у овој години планирано улагање 14 милиона КМ властитих средстава и 10 милиона КМ из кредита Свјетске банке".

„Иако је у посљедње двије године евидентирано смањење броја незапослених лица, проблем усклађености система понуде и потражње у цијелини и даље је присутан. Наш основни циљ је смањење незапослености отварањем нових радних мјеста и сигуран сам да ћемо путем овакве врсте сарадње заинтересовати привреднике из ове општине да аплицирају и по нашим пројектима", рекао је Вујичић.

Он је истакао да се број незапослених у Републици Српској смањује и да Завод за запошљавање има пет врста пројеката за смањење незапослености, попут самозапошљавања, финансирања запошљавања у привреди и регресног плаћања доприноса.

Што се тиче образовне структуре незапослених, Вујичић каже да постоји потреба за одређеним занатским занимањима у металској индустрији и грађевини, а у посљедње вријеме изражена је потреба и за радницима у текстилној индустрији.

Вујичић је након затварања Форума са начелником Лопара Радом Савићем потписао Протокол о међусобној сарадњи с циљем бржег и ефикаснијег рјешавања питања незапослености.

Све вијести

Остале вијести

05.04.2017. Остали пројекти

Пројекат “Урбана пољопривреда”
Пројекат “Урбана пољопривреда” је базиран на развоју…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Квалификовани радници
Квалификовани радници на евиденцији за Завода за запошљавање

Све публикације