Горичин пут до успјешне приче о самозапошљавању

Пет, 15.10.2021.


Горица Бајић из Зворника је само један од примјера да млади људи уз адекватну подршку, труд и оптимизам могу остварити зацртани циљ.

Након завршене средње школе стекла је звање електроничар-техничар за рачунарску технику. Свјесна да на тржишту рада не постоји много избора када је у питању њена струка, није се пуно двоумила па се запослила на бензинској пумпи гдје је обављала послове трговца и конобара.

Због пресељења у Зворник морала је да напусти поменуто запослење, те одлучује да се пријави на евиденцију Завода за запошљавање Републике Српске у бироу Зворник као активан тражилац посла. Приликом редовне посјете савјетодавцу и израде Индивидуалног плана запошљавања, она показује заинтересованост за покретање властитог бизниса.

Почетком априла запослени у бироу Зворник информисали су je да је расписан Јавни позив Завода за програме запошљавања и самозапошљавања, те да испуњава услове и може конкурисати по „Програму посебне циљне категорије у привреди 2019” као лице из руралног подручја. Двадесетчетворогодишња Горица одлучује се на велики корак, успјешно завршава обуку из предузетништва, и након што су јој одобрена средства региструје дјелaтност за трговину на мало у специјализованим продавницама.

Данас, бутик ,,БАМБИНО” с.п. Горица Бајић запошљава још једног радника, с обзиром да је након преласка на нову локацију дошло до повећања обима посла и потребе за још једним радником.

Истиче да је веома задовољна сарадњом са Заводом за запошљавање Републике Српске, као и да су јој одобрена средства била од великог значаја за покретање њене пословне идеје.

„Обука из предузетништва ми је помогла да добро испланирам свој бизнис план, те да овом послу озбиљно приступим. Уз стручну и финансијску подршку на почетку од стране Завода, а данас уз свој велики труд и рад дала сам свој допринос као послодавац да запослим још једно лицеˮ, истиче Горица из Зворника.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Информацијe за послодавце
Послодавци постаните наш кључни партнер у креирању и реализацији…

Све публикације