Град Зворник суфинансира запошљавање 85 лица

Чет, 31.03.2016.


Градска управа Зворника у сарадњи са Заводом за запошљавање Републике Српске омогућиће запошљавање, самозапошљавање и обављање приправничког стажа за 85 лица, у оквиру Пројекта запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца Војске Републике Српске, ратних војних инвалида, демобилисаних бораца и приправника високе, више и средње стручне спреме.

Са циљем спровођења овог пројекта, данас је објављен јавни позив послодавцима за коришћење средстава из градског буџета из којег ће се суфинансирати 80 одсто бруто плате за ова лица, док ће послодавци финансирати преосталих 20 одсто.

Јавни позив биће отворен 15 дана, а укупна средства која ће град Зворник издвојити за ову намјену у 2016. години износе 320.000 КМ, саопштено је из Градске управе Зворник.

Пројектом је обухваћено суфинансирање запошљавања и самозапошљавања на период од 12 мјесеци 30 лица високе, више, средње стручне спреме, квалификованих радника и други, са евиденције Бироа из категорија дјеца погинулих бораца ВРС, ратних војних инвалида ВРС, демобилисаних бораца ВРС.

Пројектом је предвиђено и суфинансирање зарада 20 младих лица високе стручне спреме на период од годину дана, пет младих лица више стручне спреме на период од девет мјесеци и 30 младих лица средње стручне спреме на период од шест мјесеци, са евиденције Бироа за запошљавање Зворник који немају радно искуство, а које им је потребно за полагање приправничког испита.

На Јавни позив могу се пријавити акционарска друштва, друштва са ограниченом одговорношћу и друга привредна друштва, јавна предузећа и јавне установе, као и предузетници који имају регистровано сједиште на територији града и физичка лица која остварују самозапошљавање, са пребивалиштем на територији града.

 

(Срна)

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.01.2023.Публикације

Статистички билтен- децембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2022.

Све публикације