Избор занимања - планирајте своју каријеру!

Чет, 19.02.2015.


Избор школе или факултета једна је од најважнијих одлука коју млади људи доносе у свом животу. У ту сврху Завод за запошљавање Републике Српске је и ове године припремио анализу стања незапослености за 2014. годину по струкама и занимањима у свим општинама, као и број запослених лица по занимањима у току прошле године у Републици Српској (http://www.zzzrs.net/index.php/publikacije/).

Избор занимања треба да буде утемељен на правим информацијама и детаљним процјенама. Потребне информације можете добити од породице, пријатеља, наставника и професора, путем интернета и одталих медија, центара за информисање савјетовање и обуку (ЦИСО) те клубова за тражење посла.

Наведена анализа намјењена је ученицима завршних разреда основних и средњих школа са аспекта информисања, а у циљу доношења одлука о избору будућег занимања. Активно укључивање у планирање каријерног пута од великог је значаја за даљи успјех и напредак, а наведена анализа и збир понуђених информација сигурно ће вам поћи у томе.

Наша препорука је да изаберете будуће занимање у којем ће те имати највише изгледа за успјех при чему је такође важно водити рачуна и шта вас очекује на тржишту рада по завршетку школовања.

 

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

15.12.2022.Публикације

Статистички билтен- новембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец новембар 2022. године.

Све публикације