Јачање локалног партнерства за унапређење тржишта рада и повећање запослености

Уто, 23.01.2018.


У циљу презентовања Пројекта „Јачање локалног партнерства за унапређење тржишта рада и повећање запослености", а који реализује Међународна организација рада (ILO) у Бања Луци, одржан је радни састанак представника ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске и пројектних партнера ILO за општине Лакташи, Челинац и Град Бања Лука.

Циљ пројекта је успостављање одрживог локалног партнерства, обука и запошљавање 60 незапослених лица у секторима дрвопрераде и пчеларства са подручја општине Лакташи, Челинац и Града Бања Луке, IT обука 40 незапослених лица.

На састанку су анализиране и досадашње активности које су се односиле на анкетирање незапослених лица и послодаваца, припрема за IT обуке, успостављање локалног партнерства, набавка IT опреме за обуке, израда промотивног материјала и остале пројектне активности.

Учесници у наведеном пројекту су LIR evolution, ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске (Биро Бања Лука, Биро Челинац и Биро Лакташи), Општина Лакташи, предузеће Крајинамед д.о.о. Бања Лука и Школа ученика у привреди Бања Лука.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

29.01.2024.Публикације

Статистички билтен- децембар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2023.

Све публикације