Job Lab едукација у Бања Луци

Чет, 15.03.2018.


Америчка трговачка комора у БиХ (AmCham BiH), у сaрадњи са својим чланицама компанијама „Telemach“ д.о.о и „LINK Group“ д.о.о (ITAcademy) и партнером пројекта, Инкубатором друштвених иновација „MUNJA" из Сарајева и њиховом веб платформом „Hoću.ba“, ће у склопу пројекта „Job Lab" организује осам дводневних бесплатних радионица у осам градова у БиХ у 2017/18. години, а које ће бити намијењене незапосленим лицима доби од 30 до 45 година са нагласком на стицање ИТ вјештина потребних за налажење посла.

Пројекат "Job Lab" у Бањалуци биће реализован одржавањем дводневне радионице за 24 незапослене особе са евиденције ЈУ Завод за Запошљавање Републике Српске и то 02. и 03.04.2018. године у времену од 10:00h до 15:00h оба дана. Локални партнер Пројекта "Job Lab" у Бањалуци је ЈУ Завод за Запошљавање Републике Српске Биро-Бања Лука. Радионица ће бити одржана у просторијама „ITEP“ Висока школа, Јована Дучића 14, 78000 Бања Лука.

Реализатор дводневне радионице - едукације биће Инкубатор друштвених иновација „MUNJA" из Сарајева (веб платформа за бољу запошљивост младих под називом Hoću.ba). Радионице су за полазнике бесплатне, а трошкове програма, освјежења и радног материјала током реализације радионица сноси организатор.

Критеријуми за одабир учесника дводневне радионице (24 особе) су:
- да имају између 30 и 45 година старости;
- да су активни тражиоци посла и мотивисани за нова знања;
- да посједују основно знање рада на рачунару;
- да су ВСС, или ССС (за професије за које су ИТ вјештине важне);
- предност могу имати особе из неке од маргинализованих група;
- пожељно је код одабира кандидата поштовати „gender“ баланс.

Сви полазници Пројекта "Job Lab", након завршених дводневних радионица, добиће сертификат + ваучер ITAcademy online kurs ECDL - European Computer Driving Licence (Основе кориштења рачунара, Основе кориштења интернета, Табеларне калкулације (MS Excel), Обрада текста (MS Word), Израда презентација (MS PowerPoint), ECDL Access. Најуспјешнији полазник Пројекта "Job Lab", којег ће прогласити предавачи на крају Пројекта, добиће и комплетно online школовање на ITAcademy у вриједности од 4.000 КМ (таблет и стипеднија за једногодишњу едукацију).
Рок за пријаву за дводневну радионицу је 26.03.2018. године до 15.00h.

Електронску пријаву можете преузети овдје.

Пријаве се предају у:
- Бироу Бања Лука, Саве Мркаља 14, канцеларија број 1 или 11.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.08.2023.Публикације

Статистички билтен- јул 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец јули 2023.

Све публикације