Клуб за тражење посла Бања Лука: Тражи се столица више!

Пон, 08.09.2014.


Клуб за тражење посла је мјесто гдје се окупљају младе особе како би уз подршку савјетодавца из бироа за запошљавање активно тражили посао током троседмичног програма. Клубови на тај начин помажу да се енергија младих усмјери у правом правцу и да се развије интеракција међу млађом популацијом, а све с циљем запослења.

Завод за запошљавање Републике Српске је уз подршку Пројекта запошљавања младих YEP отворио први Клуб за тражење посла за младе незапослене још 2011. године при Бироу Бања Лука, а на задовољство свих корисника, овај Клуб тренутно привлачи све више младих те се креирају и листе чекања. Сваки мјесец се организују и реализују радионице за двије групе тако да минимално 20 младих добије подршку у тражењу посла у само мјесец дана!

Разлози за већи интерес младих леже у чињеници да су тренутно актуелни програми подршке запошљавању Завода, те да се путем Клуба из прве руке могу добити корисне информације и упуте за аплицирање, као и да Клуб за тражење посла у Бања Луци постиже добре резултате и да се чланови Клуба све више запошљавању. Од посебног је значаја што савјетодавац који води Клуб за тражење посла организује посјете локалних послодаваца који учествују у симулацији разговора за посао за групом чланова те кроз дискусију помажу младима да се боље припреме за тржиште рада. До сада је запослено 103 младих из Клуба, а Бања Лука је тренутно на 5. мјесту у ранг листи мреже Клубова за тражење посла.

За више информација обратите се Бироу Бања Лука, адреса: Саве Мркаља 14, тел: 051/216-523.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

27.10.2023.Публикације

Статистички билтен- септембар 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за септембар 2023. године

Све публикације