Клуб за тражење посла Србац - Активним мјерама Завода до бржег запослења

Сри, 24.10.2018.


Циљ Клуба за тражење посла је да помогне младима у постављању личних циљева, јачању самопоуздања и стицању вјештина потребних за тражење посла. Све реализоване активности имају за циљ да науче и оспособе кандидата да се што репрезентативније представи послодавцу, те да развије своју мрежу информација. Нагласак је на мотивисању младих незапослених особа. Ову активну мјеру позитивно је искористила Јелена Ђакић из Српца, која је недуго након завршене обуке у Клубу, пронашла своје прво запослење и то у струци. Ово је њена прича и савјет младима:

“Моје име је Јелена Ђакић и по занимању сам дипломирани инжењер геодезије. Након завршеног школовања, као и многи млади људи у мојој околини, прво сам покуцала на врата канцеларије Бироа за запошљавање у Српцу. То ми је било од велике користи, јер сам убрзо добила позив да се прикључим Клубу за тражење посла Србац. Обука и радионице у Клубу за тражење посла су ми помогли да се на прави начин представим послодавцу, да истакнем своје предности и добијем информације које су ми и помогле у запослењу. Захваљујући Јавном позиву за запошљавање  приправника са завршеном ВСС у 2018 години, којег  реализује Завод за запошљавање,  добила сам прилику да одрадим приправнички стаж у својој струци и стекнем драгоцјено радно искуство. Сада сам срећна и задовољна јер радим посао који волим и мој савјет младим људима је  да се прикључе раду Клуба за тражење посла, да искористе све савјете које добију и сигурно је да ће им то, итекако, бити од користи.”

Завод за запошљавање је половином прошле године почео са примјеном нових метода рада са корисницима услуга у бироу, које подразумјевају нови приступ у раду, како са послодавцима тако и са незапосленим лицима. Савјетодавни рад има за циљ пружање подршке незапосленим лицима у њиховој интеракцији на тржишту рада као и усмјеравање и мотивисање ка остварењу реално одређеног циља, што уз адекватну примјену активних мјера, свакодневно даје добре резултате.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

22.03.2024.Публикације

Статистички билтен- фебруар 2024. године
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за фебруар 2024.

Све публикације