Клуб за тражење посла Теслић: Двоје запослених корисника

Чет, 04.05.2017.


Дијана Петковић и Александар Нестеровић су чланови Kлуба за тражење посла Теслић који су обуку завршили у децембру, а у марту мјесецу су пронашли запослење. Дијана је завршила гимназију док је Александар електричар. На савјет водитеља Kлуба, одлучили су да њихово прво запослење не мора бити нужно у струци, тако да су се пријавили на неколико огласа, а своје прво запослење пронашли су у фирми „Дивос“ из Теслића.

„Дивос“ је примјер успјешне фирме која је за кратко вријеме с правом добила епитет пожељног послодавца. Пракса овог послодавца је да потенцијалним радницима пружи шансу да се докажу, те су тако Дијана и Александар прошли обуку за руковање машинама које се користе у текстилној индустрији.

Након успјешно завршене обуке понуђен им је уговор о раду, који су на обострано задовољство прихватили. Према ријечима једног од власника „Дивоса“ Будимира Смиљића, циљ им је да задрже раднике, науче их одређеним вјештинама и пословима, те да на тај начин имају квалитетну и стручну радну снагу за будући период.

Запослени чланови Kлуба за тражење посла су задовољни јер су недуго након школовања пронашли запослење, свјесни ситуације на тржишту рада и ограничене понуде слободних радних мјеста прихватили су први посао који им се пружио.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

18.01.2023.Публикације

Статистички билтен- децембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2022.

Све публикације