Компанија “Мане комерц” из Српца - 26 запослених радника уз помоћ Завода

Пет, 20.01.2017.


Приватно трговачко, превозничко, експорт-импорт предузеће „Мане-комерц“ д.о.о. основано је 1993. године у Српцу. На почетку рада, у оквиру предузећа постојала су три малопродајна објекта и у том периоду је било запослено седам радника.

Из године у године предузеће се ширило тако да данас, након 23 године постојања, предузеће у свом саставу има 18 малопродајних објеката робе широке потрошње, велепродају, дисконт пића, пет кафе-пицерија, двије пекотеке, властиту пекару, властиту прераду меса, те засађено 15 000 садница углавном шљиве са комплетном инфраструктуром (ограда, противградна мрежа, систем за наводњавање и др.).

Предузеће „Мане-комерц“ д.о.о. Србац данас има 74 стално запослена радника.

Од 2013. године, континуирано су имали помоћ у запошљавању радника кроз учешће у Пројектима запошљавања Завода за запошљавање РС.

У 2013. години су учествовали у Пројекту ССНЕСП по којем су запослили осам радника, током 2014. године су користили средства по „Пројекту подршке запошљавања у привреди РС у 2014 години“, те запослили пет лица са евиденције Завода. У 2015 години су аплицирали по два пројекта запошљавања и то по „Пројекту подршке запошљавања у привреди РС у 2015. години“ по којем су им одобрена средства за запошљавање три радника, те два радника по „ Пројекту подршке запошљавања лица изнад 45 год старости“.

Тренутно су корисници средстава по „Пројекту подршке запошљавања у привреди РС у 2016. години”, кроз који им је омогућено суфинасирање осам нових радника.

Дакле, послодавац је у протекле три године, уз подршку Завода за запошљавање РС  запослио укупно 26 лица, а план у будућности власника предузећа је ширење производне дјелатности у области воћарства и запошљавање нових радника.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Виша стручна спрема
Виша стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације