,,LEP II” - нове прилике, нова радна мјеста

Чет, 21.04.2022.


У оквиру пројекта „Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза 2“ који финансира Европска унија у износу од 4 милиона евра, а реализује Међународна организација рада у Босни и Херцеговини, 20. априла 2022. у Сарајеву  је одржан промотивни догађај „LEP II” – нове прилике, нова радна мјеста.

Циљ пројекта је да осигура креирање и спровођење програма активације и интеграције незапослених особа у локална тржишта рада од стране локалних партнерстава за запошљавање. Догађај је био прилика за представљање 20 локалних партнерстава за запошљавање са којима је Међународна организација рада потписала уговоре, као и размјену искустава између корисника прве фазе пројекта подршке Европске уније локалним партнерствима за запошљавање у БиХ и оних партнерстава која тек треба да реализују своје пројектне идеје.

О значају локалних партнерстава за запошљавање говорио је и представник Завода за запошљавање Републике Српске, Слободан Мачар, руководилац одјељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере.

Од нових 20 локалних партнерстава за запошљавање у БиХ се очекује да успјешно развију локалне иницијативе за запошљавање, те омогуће обуку и преквалификацију за најмање 1.600 незапослених особа. Очекује се да ће најмање 600 незапослених лица бити запослено након обуке.

У оквиру ове фазе Пројекта одабрано је 5, док је у оквиру Фазе 1 реализовано 9 локалних партнерстава за запошљавање из Републике Српске.

ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске је један од кључних партнера и у Фази 2 поменутог пројекта.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

25.05.2023.Публикације

Статистички билтен- април 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације