“Мега дрво” д.о.о Бијељина - примјер успјешног послодавца

Уто, 05.09.2017.


“Мега дрво” д.о.о Бијељина породично је предузеће основано 1998. године. Основна дјелатност предузећа на почетку рада била је прерада дрвета за потребе грађевинске индустрије, док је тренутно примарна производња намјештаја. Предузеће запошљава преко 300 радника, којима је у производном процесу на располагању модерна технологија за производњу плоча од масивног дрвета, намјештаја и грађевинске столарије. Менаџмент предузећа континуирано улаже у набавку савремених машина, а посебну пажњу посвећује заштити на раду. У раду се примјењују еколошки прихватљиве технологије, а сировина за производњу користи се из шума којима се газдује у складу са еколошким и економским стандардима.

Послодавац је до сада узео учешће у свим активностима које је организовао Завод за запошљавање почев од семинара, радионица и презентација до сајмова запошљавања.
Осим наведеног, “Мега Дрво” д.о.о корисник је средстава по различитим пројектима Завода за запошљавање. Само од 2015. године, путем пројеката Завода заполено је 36 радника са евиденције незапослених који су, након истека уговореног периода, остали и даље у радном односу.

Тренутно, предузеће је учесник пројекта ILO којим ће бити обухваћено 100 незапослених лица за обуку и преквалификацију (рад на CNC машинама и столари). С обзиром на то да у пројекту учествују само два предузећа који се баве дрвопрерадом, у “Мега дрво” д.о.о планирају ново запошљавање око 50 радника.

План предузећа је, дакле, стално осавремењивање технологије, стручно усавршавање радника уз обавезну заштиту на раду и освајање нових тржишта која су гаранција повећања производње и одрживости радних мјеста.

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

29.01.2024.Публикације

Статистички билтен- децембар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2023.

Све публикације