„Млади људи имају будућностˮ - Владимир Недић из Добоја

Пет, 26.11.2021.


„Још од своје петнаесте године почео сам да се интересујем и усвајам знања за посао развођења централног гријања, а којим се мој отац годинама бавио. Временом је моје интересовање за ту област расло па сам истраживао, читао, свакодневно унапређивао своја знања из те области и почео да помажем оцуˮ, започиње своју причу Владимир Недић из Добоја.

Дуго је размишљао о покретању властитог бизниса, али новчана средства су била главни разлог што до тога није дошло. Kада га је 2019. године савјетодавац информисао да је расписан Јавни позив Завода за запошљавање за Програм подстицаја развоја предузетништва код младих старости до 35 година - ,,Стартап (start-up) Српска”, одлучио је да аплицира. Средства су му одобрена, кренуо је у реализацију своје идеје и отворио фирму „Kонрадˮ у Добоју.

Од добијених средстава купио је машине за рад и сервисно возило. Бави се сервисом, монтажом и одржавањем свих врста котлова за централно гријање (котлови на пелет, топлотне пумпе,  термоблокови-котлови на струју, котлови на чврсто гориво), инсталацијом комплетних система за централно гријање и водоинсталацијама.

„Kриза која је наступила због пандемије утицала je на све сфере привреде и економије па се самим тим осјетила и у нашем пословању, али захваљујући нашим редовним клијентима којих је све више успијевамо да се одржимо на тржиштуˮ, каже Недић и додаје да је свакодневним учењем, усавршавањем, квалитетним радом и трудом могуће опстати.

„Сматрам да млади људи у Републици Српској имају будућност, само треба да своје идеје квалитетно реализују. Финансијска подршка Завода за запошљавање је, са једне стране, заиста велика, али исто толико је значајна и морална подршка, јер је неко препознао потребу да се младим људима да могућност да остваре своје циљеве и да себи обезбједе сигуран посао и егзистенцијуˮ, каже Недић.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама и бироима
Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама…

Све публикације