МЛАДИМА ЗА ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ 4,4 МИЛИОНА КМ

Пет, 11.10.2019.


За други циклус "Програма подстицаја развоја предузетништва код младих до 35 година - Стартап Српска" обезбијеђена су 4,4 милиона КМ, а пројекти који ће бити финансирани одобрени су на данашњој сједници Управног одбора Завода за запошљавање Републике Српске у Бањалуци.
Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, која је била домаћин сједници Управног одбора Завода за запошљавање, рекла је на конференцији за новинаре да овај програм већ даје резултате.

"У прошлом циклусу је било обезбијеђено 3,6 милиона КМ, а исти износ и други циклус. У првом циклусу средства је добило 112 лица која су запослила додатних 40 радника. У другом циклусу су одобрена 102 пројекта и надамо се да ћемо имати укупно најмање 150 нових запослених", нагласила је Цвијановићева.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, који је присуствовао сједници Управног одбора, истакао је да је на јавни позив стигло више од 200 апликација.

"Да бисмо обухватили више људи од планираних 102 одлучили смо да преусмјеримо око 800.000 КМ колико је уштеђено од других пројеката Завода за запошљавање", рекао је Вишковић.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић истакао је да се овај пројекат разликује од других по томе што је ријеч о инвестиционом пројекту којим помажу младима.

Вујичић је изразио задовољство што су наишли на подршку предсједника и премијера Српске у реализацији овог пројекта.

(Срна)

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације