Највеће општинско признање – повеља Општине Фоча уручена Заводу за запошљавање Републике Српске

Пон, 10.05.2021.


Највеће општинско признање – повеља Општине Фоча уручена је јуче 9. 5. 2021. године, Заводу за запошљавање Републике Српске за остварене резултате у области запошљавања, кроз програме који су реализовани у прошлој години.

Повељу је у име Завода за запошљавање примио директор Мирослав Вујичић, који се захвалио одборницима Скупштине општине Фоча што су, како је рекао, знали да цијене оно што је Завод урадио у прошлој години.

„Успјели смо да сачувамо једну фирму која је била готово на издисају у Фочи и да нађемо стратешког партнера да та производна фирма опстане и да прошири погонеˮ, рекао је Вујичић.

Он је навео да је то примјер свим локалним заједницама како треба да изгледа сарадња једне локалне заједнице са републичким институцијама.

Вујичић је додао да су знатна средства издвојена и за самозапошљавање дјеце погинулих бораца и незапослених демобилисаних бораца Војске Републике Српске кроз Програм „Заједно до послаˮ.

„У овој години одобрили смо 1.050.000 КМ за дјецу погинулих бораца и демобилисане борце у Фочи, а то смо урадили са нашим надлежним бироом, Борачком организацијом и општином. Моје колеге у Заводу, представници општине и Борачке организације су прилично активни када су програми у питању и Фоча повлачи знатан дио средставаˮ, навео је Вујичић.

Дан општине Фоча - 9. мај обиљежен је свечаном сједницом Скупштине општине, на којој су уручена општинска признања, скромније него обично, због поштовања епидемиолошких мјера.

Све вијести

Остале вијести

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације