Нови пројекти вјетар у леђа запошљавању

Сри, 15.05.2019.


Општина Дервента, као и дервентски привредници, настоје да користе што више средстава које Влада РС пласира путем Завода за запошљавање.

Општина Дервента учествује у неколико пројеката запошљавања које реализује завод. Разговарали смо о наставку сарадње и тражили смо што бољу позицију за Дервенту, првенствено кад је ријеч о запошљавању приправника и дјеце из категорије породица погинулих бораца - рекао је начелник општине Милорад Симић, послије састанка са директором Завода за запошљавање РС Мирославом Вујичићем.

Осим разговора о пројектима чија реализација је у току, било је ријечи и о пројектима који би требало да буду реализовани у наредном периоду.  

У том смислу ми смо подршка општини и вјерујем да ће након реализације пројеката корист имати што више људи - рекао је Вујичић, који је, након сусрета с начелником посјетио и предузеће „Техпро ЦНЦ производња“.

„Слободно можемо рећи да се дијелови за роботске руке за ауто-индустрију широм свијета производе у РС и ово је један од свијетлих примјера улагања. Разговарали смо и о пројектима завода о обуци, преквалификацији и доквалификацији и проблему радне снаге на тржишту рада“ рекао је Вујичић.

(Дервентски лист)

Све вијести

Остале вијести

19.04.2024. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У АКЦЕЛЕРАТОР ПРОГРАМУ
Развојна агенција Републике Српске, у складу са Програмом…

Сви пројекти

25.05.2023.Публикације

Статистички билтен- април 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације