Обавијест за студенте који су предали пријаве за феријални рад у СР Њемачкој у 2015. години

Чет, 05.03.2015.


Обавјештавамо студенте који су предали пријаве за учешће у феријалном раду у СР Њемачкој током љетног распуста 2015. године да је извршена селекција пријава пристиглих на адресу Агенције за рад и запошљавање БиХ. Списак студената чије ће пријаве бити прослијеђене у Централну службу за посредовање у запошљавању стручне радне снаге из иностранства (ЗАВ) Савезне агенције за рад СР Њемачке можете наћи овдје.

Напомена: Радне понуде послодаваца из СР Њемачке, овјерене од стране ЗАВ-а, почињу пристизати на адресу Агенције за рад и запошљавање БиХ од мјесеца априла. Студенти на чије име гласе понуде ће о свим детаљима из понуде бити благовремено обавијештени електронском поштом. Може се десити да послодавци прије тога контактирају студенте (путем skype-а, телефона или е-maila) како би провјерили да ли су студенти заинтересирани за понуду и да ли посједују одговарајући ниво знања њемачког језика. Када студент прихвати радну понуду, Агенција за рад и запошљавање БиХ оригиналну радну понуду шаље на адресу студента препорученом пошиљком.

Још једном скрећемо студентима пажњу да се обавезно требају упознати са садржајем брошуре: Merkblatt – Ferienbeschäftigung in Deutschland für im Ausland immatrikulierte ausländische Studierende, која садржи детаљне информације о програму феријалног рада, тј. увјетима рада, правима и обавезама студената. Брошуру можете наћи овдје.

 

(arz.gov.ba)

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

30.06.2023.Публикације

Статистички билтен- мај 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације