Од идеје до реализације - ,,МАСТЕРПРИНТ” Приједор

Уто, 26.10.2021.


ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске је пратећи промјене на тржишту рада и привреди, 2019. године започео са примјенама нових метода рада са незапосленим лицима.

Приликом пријављивања на евиденцију незапослених, разговора и прављења индивидуалног плана запошљавања са Стевом Kокановићем савјетодавци у бироу Приједор оцијенили су да има жељу и идеју за покретањем властитог бизниса.

Након објављивања Јавног позива за програме запошљавања у 2019. години, савјетодавац га је информисао да испуњава све потребне услове да конкурише по „Програму запошљавања и самозапошљавања посебних циљних категорија у привредиˮ, те да ће му бити пружена финансијска подршка Завода да покрене самосталну дјелатност.

Одобрена су му средства, и отворио је фирму која се бави графичким дизајном и књиговодственим услугама „Мастерпринт”.

Током 2019. године показао је да се упорним радом, трудом, квалитетом услуга, те прихватљивим цијенама могу створити услови за останак и развој на домаћем тржишту. Развојем и унапређењем пословања Kокановићу се јавила потреба за запослењем радника, те је овај послодавац 2020. године од стране Завода добио бесповратна средства за запошљавање једног лица са евиденције незапослених из категорије запошљавања посебних циљних категорија

У разговору са нама Kокановић је истакао да му је финансијска подршка много значила напочетку  за покретање властитог бизниса, а касније и за запошљавање радника.

 „Искористите могућности које вам се пружају као незапосленом лицу. Будите одлучни да направите први корак и квалитетну идеју спроведите у дјело. Ја сам направио први најтежи корак који ми је омогућио да се данас запослим, а сутра да запослим неког другогˮ, порука је власника фирме „Мастерпринтˮ из Приједора.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

27.10.2023.Публикације

Статистички билтен- септембар 2023.
Статистички билтен ЈУЗЗЗРС за септембар 2023. године

Све публикације