ОД НЕЗАПОСЛЕНОГ ЛИЦА ДО ПОСЛОДАВЦА

Пон, 06.05.2019.


Позитиван примјер добре праксе и пословања на простору општине Рогатица, којима је и ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске дао одређени допринос јесу млади, образовни, амбицизни, компетентни људи, које желе да раде и не бјеже од идеје покретања властитог бизниса.

Један од таквих је Предраг Нешковић из Рогатице, дијете погинулог борца Војске Републике Српске, који након дугогодишњег искуства у занимању пекар, стеченог радом за друге послодавце, одлучује да предузме сљедећи корак и упусти се у предузетништво. Његова пословна идеја у потпуности је одговарала његовим знањима и компетенцијама, па је одлучио да је и реализује.

Приликом редовног јављања на евиденцију Бироа Рогатица, Предраг је упознат са мјерама активне политике запошљавања коју спроводи Завод за запошљавање РС , која имају за циљ усмјеравање што већег броја активних тражилаца запослења у обављање приватне дјелатности, путем Програма подршке запошљавању.

То је био разлог да убрза реализацију своје идеје, а средства, која су му одобрена била су рјешење за његове планове.

 У „Пекотеци” Нешковић свакодневно се производе разноврсна пецива, колачи и торте, по жељи купаца, а успјешно пословање резултирало је и запошљавање три нова радника. Ово је само још један од примјера успјешне сарадње између, до тада незапосленог лица са једне стране и Завода за запошљавање РС са друге.

 

Све вијести

Остале вијести

19.06.2020. Пројекти ЗЗЗРС

Програм обуке, доквалификације и преквалификације у 2020. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

03.07.2019. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

18.03.2011.Публикације

Високо квалификовани радници
Високо квалификовани радници на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације