Одлуке о одобравању средстава за 77 лица по Програму подршке запошљавању младих - дјеце погинулих бораца

Сри, 28.07.2021.


Одлуке о одобравању средстава за 77 лица по „Програму подршке запошљавању младих дјеце погинулих бораца са ВСС у статусу приправника у 2021. години“, донесене су на данашњој сједници Управног одбора ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске која је одржана у Палама.

По „Програму подршке запошљавању младих дјеце погинулих бораца са ВСС у статусу приправника у 2021. години“ одобрена су средства од 763.889,28 КМ за запошљавање 77 лица са високом стручном спремом.

 „Програм има за циљ оспособљавање младих лица са ВСС са евиденције незапослених за полагање приправничког испита и самосталан рад у струци. Програмом је обухваћено финансирање 100% износа бруто плате лица у статусу  дјеце погинулих бораца“ рекао је директор Завода за запошљавaње Мирослав Вујичић и додао да је издвајање по једном приправнику у овој компоненти износи 9.920,64 КМ на годишњем нивоу, а темељи се на износу мјесечне плате након опорезивања од 550, 00 КМ чији је бруто износ 826,72 КМ.

Обавезе послодавца којима су одобрена средства по наведеном програму су да у року од 30 дана од закључења уговора са Заводом прими приправника на обављање приправничког стажа и са њим закључи уговор о обављању приправничког рада у складу са законским прописима на пуно радно вријеме и на период од најмање 12 мјесеци.

Преглед одобрених средстава можете прегледати у рубрици ПРОГРАМИ ЗЗЗРС.

Све вијести

Остале вијести

27.09.2021. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

27.04.2022.Публикације

Информације за незапослена лица
ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА, САДА ЈЕ ВАШ ПОСАО! ИАКО ЈЕ ЈЕ ТРАЖЕЊЕ ПОСЛА…

Све публикације