Пале: Завод представио пројекте запошљавања паљанским привредницима

Чет, 06.04.2017.


Представници Завода за запошљавање Републике Српске-филијала Источно Сарајево синоћ су паљанским привредницима и општинској администрацији представили пројекте запошљавања и самозапошљавања које ће Завод реализовати током ове године.

Ријеч је о шест пројеката који се углавном односе на тешко запошљиве циљне групе и то дјецу погинулих бораца, демобилисане борце, ратне војне инвалиде, лица изнад 50 година старости, те младе са високом стручном спремом, истакао је Бранко Короман, руководилац Филијале Источно Сарајево.

"Код запошљавања дјеце погинулих бораца послодавцу ће бити рефундирани сви трошкови у износу од 9.550 КМ, а за запошљавање осталих лица послодавац на име трошкова плате раднику добија 6.000 КМ, уз обавезу плаћања пореза и доприноса. За самозапошљавање предвиђена је сума од 5.000 КМ" казао је Короман.

Присутни су упознати да је Јавни позив по наведеним пројектима отворен до 19. априла ове године, а да ће у складу са Акционим планом до краја маја бити расписан нови Јавни позив који ће се односити на Пројекат подршке запошљавању у привреди путем регресираног враћања доприноса код новог запошљавања.

У општинском буџету за ову годину предвиђено је 400.000 КМ за подстицај запошљавању, од чега је за пољопривреду намијењено 135.000КМ, 80.000 КМ за предузетништво и 5.000 КМ субвенција за мљекаре, истакао је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Виша стручна спрема
Виша стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације