Пчеларска задруга “Крајинамед”  Бања Лука - примјер успјешне сарадње са Заводом

Пон, 18.09.2017.


Пчеларска задруга "Крајинамед" п. о. Бања Лука бави се производњом различитих врста кошница, откупом и пласманом меда и других пчелињих производа, као и трговином комплетне пчеларске опреме и прибора. Своје производе пласирају на домаће и инострано тржиште.

Тренутно реализују пројекат међународне организације рада, путем којег ће настојати да у дрвопрерађивачкој индустрији оспособе људе за рад и обуче их техникама практичног пчеларења.

Током 2016. године запослили су два радника кроз Пројекте Завода за запошљавање Републике Српске, а који су и данас у радном односу. Исте године започели су инвестициони процес изградње новог производног простора на подручју општине Лакташи, а како би се нови капацитети у потпуности искористили створили су се услови за зaпошљавањем нових радника. У 2017. години по пројектима Завода одобрена су средства за запошљавање петоро лица.

Увидјевши да се услови на тржишту мијењају, те да су конкурентни произвођачи подигли стандарде на виши ниво, одлучили су да иду корак даље. Резултат тог рада је ''Медени кутак'', мјесто гдје се по произвођачким цијенама могу купити не само кошнице, него и остали прибор и опрема за пчеларство, мед, и наравно, здрава храна.

Све вијести

Остале вијести

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

04.07.2022.Публикације

Статистички билтен- мај 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мај мјесец 2022. године

Све публикације