Пчеларска задруга “Крајинамед”  Бања Лука - примјер успјешне сарадње са Заводом

Пон, 18.09.2017.


Пчеларска задруга "Крајинамед" п. о. Бања Лука бави се производњом различитих врста кошница, откупом и пласманом меда и других пчелињих производа, као и трговином комплетне пчеларске опреме и прибора. Своје производе пласирају на домаће и инострано тржиште.

Тренутно реализују пројекат међународне организације рада, путем којег ће настојати да у дрвопрерађивачкој индустрији оспособе људе за рад и обуче их техникама практичног пчеларења.

Током 2016. године запослили су два радника кроз Пројекте Завода за запошљавање Републике Српске, а који су и данас у радном односу. Исте године започели су инвестициони процес изградње новог производног простора на подручју општине Лакташи, а како би се нови капацитети у потпуности искористили створили су се услови за зaпошљавањем нових радника. У 2017. години по пројектима Завода одобрена су средства за запошљавање петоро лица.

Увидјевши да се услови на тржишту мијењају, те да су конкурентни произвођачи подигли стандарде на виши ниво, одлучили су да иду корак даље. Резултат тог рада је ''Медени кутак'', мјесто гдје се по произвођачким цијенама могу купити не само кошнице, него и остали прибор и опрема за пчеларство, мед, и наравно, здрава храна.

19.04.2018. Пројекти ЗЗЗРС

Програм подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2018. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

21.05.2018. Остали пројекти

Запошљавање радника у Републици Словенији
Из Завода за запошљавање Републике Словеније свакодневно…

Сви пројекти

31.07.2016.Публикације

Статистички Билтен - август 2018.
Статистички Билтен ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске

Све публикације