Почеле припреме за истраживање тржишта рада које проводи ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске

Пет, 27.11.2020.


Јавна установа Завод за запошљавање Републике Српске учествује у пројекту „Јачање капацитета институција тржишта рада кроз унапређивање методологије истраживања тржишта радаˮ који финансира Европска унија, а спроводи конзорцијум ,,НИРАС ИЦ Спˮ, ,,ГОПАˮ Њемачка и ,,Поле Емплоиˮ из Француске, а чија је имплементациjа започета у 2020. и наставиће се и у 2021. години.

Основни циљ пројекта је стварање ефикаснијег тржишта рада, те јачање капацитета институција унапређивањем методологије истраживања тржишта рада.

Пројекат треба да допринесе унапређењу система за праћење и потребу процјена тржишта рада, провођењу и процјени ефикасности мјера активне политике, као и побољшању размјене информација о понуди и потражњи радне снаге у складу са међународним стандардима.

ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске један је од кључних корисника уз подршку ресорног Министарства.

Пројектом је планирана и обука радника запослених у институцијама које се баве истраживањем тржишта рада с циљем ефикаснијег спровођења мјера активне политике запошљавања и сарадње са послодавцима у домену пружања услуга.

Обука за десет координатора из области истраживања тржишта рада ЈУ ЗЗЗРС одржана је у току ове седмице путем ,,ZOOM" платформе, док је обука лица која ће спроводити анкету почела јуче, 26. 11. 2020. године у Добоју, за филијале Добој и Приједор.

Према утврђеном програму у наредном периоду наставиће се реализација обука за филијале Бања Лука, Бијељина, Источно Сарајево и Требиње.

Обуке ће бити спроведене уз поштовање свих епидемиолошких мјера које препоручују надлежне иституције.

Све вијести

Остале вијести

09.09.2020. Пројекти ЗЗЗРС

Програм подршке запошљавању Рома у Републици Српској у 2020. години
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

22.07.2020. Остали пројекти

Запошљавање радника за здравствену његу  у СР Њемачкој - Tripl Win пројект
Triple Win пројект проводи у име њемачке владе Deutsche Gesellschaft für…

Сви пројекти

28.02.2020.Публикације

Статистички билтен- јануар 2020.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације